Рок легендата Кийт Ричардс продава своя мезонет в Манхатън, предлагайки го за малко под 11 млн. долара.

Китаристът, който е един от основателите на легендарната група "Ролинг Стоунс", и съпругата му Пати Хансен го притежават от 2014 г., но от известно време са решили да се освободят от него.

Снимка 330422

Източник: Douglas Elliman

Те го купуват за 10.5 млн. долара, а с направените подобрения цената му скача около 12.2 млн. долара. Но така и не се намира купувач.

Снимка 330417

Източник: Douglas Elliman

Затова прибягват до услугите на популярната компания за недвижими имоти Douglas Elliman, която да уреди продажбата.

Снимка 330419

Източник: Douglas Elliman

Мезонетът се намира в престижния район Гринуич Вилидж в старинна сграда, разположена в самото начало на Пето Авеню, където се намират едни от най-скъпите жилищни имоти в цял свят.

Снимка 330424

Източник: Douglas Elliman

Имотът, използван от музиканта като временно жилище, е с обща площ от 250 кв. м и предлага панорамна гледка към Гринуич Вилидж в Манхатън. Апартаментът разполага с 4 спални и 4 бани - 2 на долния и 2 на горния етаж.

Снимка 330421

Източник: Douglas Elliman

Живеещите в него и посетителите ще се насладят модерен интериор, дело на архитекта Джо Серинс, който изцяло обновява мезонета през 2011 г.

Снимка 330415

Източник: Douglas Elliman

За да се спечели още пространство в стената е вградена плъзгаща се врата, която разкрива тайната всекидневна зона на рок звездата.

Снимка 330416

Източник: Douglas Elliman

Непосредствено до нея е основната спалня с голяма баня, оборудвана с хидромасажна парна душ кабина.

Снимка 330418

Източник: Douglas Elliman

Едно ниво по-нагоре е холът, разположен между още две спални, на чиито стени е изписано признание към любимата музика: "Никога не си прекалено млад за рокендрол".

Снимка 330420

Източник: Douglas Elliman

"Не само ще притежавате недвижим имот в една от най-първокласните сгради в цял Ню Йорк, но ще притежавате и част от историята на рокендрола", казва Адам Виднер, брокер в Douglas Elliman, който предлага имота.

Снимка 330423

Източник: City Realty

Сградата, в която се намира имотът - One Fifth Avenue, е построена в края на 20-те години на ХХ век като хотел в стил "Арт Деко". През 1986 г. е превърната в жилищна кооперация, в която днес са разположени около 180 апартамента.