Приключва първа фаза и започва втора на строителството на новия комплекс в Бургас - Central Park. Той се изгражда върху 40 дка, в близост до парк Изгрев, до плувен спортен комплекс и търговски център Galleria Burgas, съобщиха от Colliers International.

Първата фаза на стоителството е офисната част на комплекса, която включва три сгради с офиси клас А, конферентна зала, 500 подземни паркоместа, паркинг за велосипеди, паркинг за посетители.

Мултифункционалният комплекс, включва клас А офиси, търговски площи и жилища и е предназначен за бизнес и живот.

Комплексът разчита на възобновяема енергия и използването на пасивни технологии за оптимизиране на оперативните разходи и ограничаване на вредните въглеродни емисии. Строителството на първата фаза на Central Park е планирано за завършване до края на 2020 г.

От Colliers казаха за Money.bg, че едната от 3-те жилищни сгради е изцяло разпродадена. В комплекса ще има 3 жилищни сгради с 690 апартамента с размери 50-110 кв.м., паркоместа, паркинг за посетители и три офисни сгради. 

Втората фаза на строителството е планирана да приключи в средата на следващата година. От компанията заявиха още, че в момента има преговори с детска градина и училищно заведение в комплекса. Веротно ще има и хотел в непосредствена близост до него. 

Бургас ще се сдобие с нов комплекс от жилищни и офис сгради за 117 милиона лева (СНИМКИ)

Бургас ще се сдобие с нов комплекс от жилищни и офис сгради за 117 милиона лева (СНИМКИ)

Проектът Central park трябва да бъде завършен за 3 години

Комплексът е подходящо решение за компании, търсещи диверсификация за клиентите си откъм локация, непрекъсваемост на операциите си и оптимизация на разходите, също и насърчава развитието на стартиращи и растящи бизнеси чрез предвидени споделени работни пространства, академии за специалисти, езикови центрове, зали за събития.

Търговската част включва супермаркет и дрогерия, мебелен магазин, магазини за битови стоки, ресторанти и заведения за хранене, кафенета, услуги, детски дневен център, фитнес и спа център.