Най-скъпият и един от най-големите частни имоти в района на Силициевата долина е обявен за продажба, предава Business Insider, цитирайки доклади от Bloomberg и San Francisco Chronicle.

Имотът се намира в Уудсайд, Калифорния и вече е на пазара за 135 милиона долара, което го прави най-скъпият имот, обявен за продажба в района на Силициевата долина. На територията на имота има седем къщи, с общо 32 спални, три басейна, тенис кортове и овощни градини и цветни градини.

През 1907 г. основателят на англо-калифорнийска банка и Great Western Power Мортимър Флейшхакер-старши, започва да купува съседни земи в Уудсайд с цел изграждане на имение, според Christie's International Listing. Поколения наред имотът е собственост на семейство Флейшхакер.

По информация на Bloomberg правнукът на Флейшхакер-старши, Марк който живее в Италия и още двама наследници на дома са решили да го продадат заради нарастване на споровете за наследството.

$188 200 на квадратен метър: Продадоха най-скъпото жилище в Азия

$188 200 на квадратен метър: Продадоха най-скъпото жилище в Азия

То се намира на 23-тия етаж на сграда и е разположено на 300 квадратни метра

Всички къщи в имота се намират в свои, уединени райони, според обявата. Голяма част от обзавеждането е проектирано от прочут нюйоркски интериорен дизайнер, сред чиито клиенти е херцогинята на Уиндзор. Имението е проектирано от архитектите Чарлз и Хенри Грийн.

Предишният рекорд за продажба на имот в Уудсайд е поставен през 2013 г., когато основателят на Softbank Масайоши Сон е обявява за продажба имоти на стойност 118 милиона долара.

Сред жителите на района е съоснователят на Oracle Лари Елисън , който притежава 23-акрово имение в Уудсайд, както и много други технологични милиардери.