Когато търсите да купите недвижим имот, има определени думи, за които да гледате в обявите. Те са тези, които могат да ви дадат много информация за потенциалните дадено жилище.

По този начин можете да си спестите много усилия и време, за да не гледате имоти, които не отговарят на изискванията или възможностите ви. Ето някои от тях:

Дизайнерски апартамент - често това означава апартамент, обзаведен в странен стил и попадащ най-вероятно в графата "кичозен". Този тип жилища обикновено се отличават и с далеч над средните за пазара цени, което се оправдава най-вече с често безвкусното им обзавеждане.

Нужда от основен ремонт - за да се напише в обявата, значи положението е максимално зле. Просто преминете към следващата оферта.

С нужда от освежаване - това означава "пълна дупка". Бягайте далеч от тези имоти, освен ако не сте предвидили "малко състояние" за реновиране на апартамента или не става въпрос за имот със силно намалена цена, разположени на мечтана от вас локация.

Не е живяно в него последните няколко години - още един начин да ви кажат, че ще трябва да си подготвите прилично количество средства за ремонт.

Минималистичен и уютен - това говори за крайно малък и неподходящ за семейство с деца или хора, търсещи имот с нормално пространство за живот.

Три просторни тераси - обикновено значи, че половината от обявената площ, която ще платите, е тераси.

Леко скосен - още един начин да ви се каже, че ще трябва да отпишете голяма част от пространството и жилищната площ.

На около пет минути от спирката за градски транспорт - не се споменава обаче, че трябва да бягате, за да стигнете за това време. Тук се използва подхода на хотелите, които са "на около 200 метра от плажа". Казано по друг начин, не разчитайте на удобен градски транспорт.

В близост до полицейско управление - за да се спомене изрично в обявата, то най-вероятно става въпрос за квартал с висока престъпност.