В район София Парк в столицата започва строителството на новия луксозен комплекс Garitage Park, който ще включва офис и жилищни сгради, както и спортен център, училище и зелени площи. Проектът възлиза на 180 милиона евро, като общата му застроена площ ще бъде 380 хиляди квадратни метра.

Планирано е Garitage Park да бъде построен поетапно, като по време на първия етап ще станат готови 130 хиляди квадратни метра.

В него ще бъдат изградени 48 къщи, 14 жилищни сгради, две офис сгради, както и основно училище за 500 деца. Освен това жителите на комплекса ще могат да ползват спортна зала с басейн и над 1100 паркоместа.

Днес беше направена символичната първа копка на Garitage Park, който е проектиран от архитектурното бюро Stephen George International.

За главен изпълнител на проекта е избрано Обединение „Джи Пи Билд“ след конкурс, проведен с участието на 5 от водещите строителни фирми.

Луксозният комплекс се намира в близост до Околовръстния път в София, като от инвеститорите планират допълнителни подобрения на транспортната и пътна достъпност на комплекса чрез разширение на улици и изграждане на кръгови кръстовища.

Символичната първа копка на Garitage Park днес направиха Атанас Гаров и Давид Давидов – управляващи партньори в Garitage Park, Тихомир Казаков, директор за България на архитектурно бюро Stephen George International, Стефан Тотев и Владимир Житенски, управители на Джи Пи Груп и кметът на район „Витоша“ – Теодор Петков.