Цените за най-новите модели iPhone надминаха 1000 долара. Въпреки марката и добрите параметри на нейните устройства, специалисти са на мнение, че могат да се намерят също толкова добри варианти за по-ниски цени.

Според тях да се изчака малко повече при появата на нов модел, може да спести много пари. Аpple e един от най-добрите производители на хардуер и софтуер и въпреки че новите му предложения изглеждат доста съблазнителни, те не предлагат много повече функции от предходните, а и потребителите нямат нужда да сменят толкова често телефоните си, защото те не се развалят.

Експерти съветват как да спестим пари, когато искаме да си купим нов телефон. За някои от техните препоръки, пише CNBC.

Изчакване

Според тях най-доброто, което могат да направят решилите да си купят нов смартфон, е да изчакат, тъй като през септември Apple ще представи новите си модели. Това означава, че цените ще бъдат високи и в последствие ще се понижат. Тези, които много държат да сменят телефона си могат да си купят модел, излязъл по-рано през годината, тъй като цената му вече ще е по-ниска.

Върнати продукти

Купуването на смартфон, който е върнат, след като вече веднъж е бил закупен, е вариант да се сместят пари. По принцип такива устройства нямат дефекти, но компаниите дават възможност на потребителите да върнат продукта в срок от 30 дни, ако не им хареса. Предвид това най-често връщанията не се дължат на проблем, а на друга причина. Apple предлага цял раздел с такива телефони на своя сайт.

Периодите с намаление

Аpple обикновено не предлага намаления на своите телефони, но други магазини, където се продават продуктите на марката, го правят. Едни от най-добрите оферти са по време на Черния петък. Често някои търговци стартират различни кампании за намаления, като потребителите върнат стар продукт или активират на определено приложение. В замяна на това те получават определена отстъпка и доплащат част от сумата за нов телефон.

Продажба на старо устройство

Ако все пак мислите, че ще можете да получите повече за даден телефон, като го продадете сами, вместо да го връщате в магазин на Apple, опитайте. Има най-различни сайтове и приложения, където може да се провери за препоръчителна цена на продукта, така че да обявите реалистична такава, за да може да се намерят купувачи.