И Intel вече може да се похвали със свои очила за виртуална реалност. Продуктът обаче ще бори конкуренцията с това, че е напълно безжичен и ще работи без да е необходимо да се свързва с каквато и да е технология.

От компанията представиха официално проекта си, като за да се впуснат в света на виртуалните възможности, за потребителите няма да е необходимо да се заковават в близост до компютър или друго устройство.

Очилата, с които потребителите ще се срещнат отблизо с виртуалната реалност, ще излязат на пазара със специални сензори и различни функции за управление.

Продуктът ще разполага и с вграден собствен процесор и батерия, пише BBC.

За да подсилят усещането във виртуалната реалност, от компанията са инсталирали камера, която ще помогне на потребителите да виждат напълно реални обекти, както и движещите се наоколо хора.

Преживяването във виртуалната реалност ще бъде подсилено и от възможностите, които предлага камерата на очилата, а именно разхождащите се по въображаемите места ще виждат собствените си ръце.

Така потребителите ще си взаимодействат с виртуалните предмети и обекти.

Сегментът бе представен лично от главния изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич по време на конференция в Сан Франциско, Калифорния.

Продуктът ще работи с технологията RealSense. Именно тя ще позволява управлението на очилата чрез жестове.

От Intel обаче все още не са заявили официална дата, на която ще пуснат очилата на пазара, тъй като проектът е все още в ранна фаза на развитие.

Компанията обаче възнамерява да предложи технологията на други производители през следващата година.