Лична безопасност и сигурността са един от най-важните аспекти, които трябва да се имат предвид, ако сте решили да търсите работа в чужбина.

В свое проучване InterNations, която е най-голямата в света мрежа за хора, живеещи и работещи в чужбина, компанията потърси мнението на 14 300 чужденци.

Анкетираните са представители на 174 националности и живеят в 191 различни страни и територии.

Участниците в проучването са оценили 43 различни критерия от живота в чужбина по системата от 1 до 7.

Един от тези аспекти е бил именно "лична безопасност и сигурност."

Най-безопасните страни за чужденци, според проучването, се простират в цяла Европа, Азия и и дори в Близкия изток, а САЩ и Великобритания не попадат в челните позиции.

Ето и топ 5 на най-безопасните за живот държави според чужденците, представени от Business Insider:

Малта

Снимка 274143

Източник: iStock

В страната живеят едва 400 000 жители, но е изключително популярна сред чужденците особено от британски произход. Това я нарежда на пето място в списъка.

Канада

Снимка 260439

Източник: iStock

Чужденците дават на страната изключително висока оценка по отношение на сигурността из ширините й. Това се дължи на ниските нива на престъпност в държавата.

Япония

Снимка 209331

Източник: Wikipedia

Азиатската страна се слави с изключително компетентни и високовалифицирани служители. А според чужденците държавата се оказва напълно спокойно място за живот.

Сингапур

Снимка 236318

Източник: iStock

Островната нация е една от най-богатите в света страни. Във всички критерии, които анкетираните са оценявали, се оказва, че обира овациите.

Люксембург

Снимка 258641

Източник: iStock

В страната живеят около половин милион души, но пък нивата на престъпност в държавата са едни от най-ниските в света. Тя е и най-безопасната страна за чужденци.