През 2017 г. Джо Байдън и съпругата му Джил купуват ваканционно жилище за 2,7 милиона долара в Делауеър, само на десет минути пеша от Атлантическия океан. По време на пандемията стойностите на недвижимите имоти в района се покачва на фона на блокировките и търсенето на жилища в по-отдалечени от големите градове райони, пише Forbes.

Къщата е с площ 4800 квадратни метра и с 6 спални. Имотът вероятно е най-голямата инвестиция на двойката от години и се оказва успешна покупка.

През последните четири месеца къщите в квартала са продавани с около 15% по-скъпо. Forbes изчислява, че имотът на семейство Байдън сега струва приблизително 3,4 милиона долара, или с около 700 000 долара повече спрямо цената, която те са платили преди четири години за да го закупят.

Според местни брокери интересът на хората за покупка на ваканционен имоти, където да могат да работят, а децата им да учат дистанционно и да разполагат с повече пространство, се повишава значително.

Освен, че цените са по-високи, къщите в района в момента се продават около два пъти по-бързо, отколкото преди да настъпи пандемията. Кварталът сега се смята за същински рай - има тенис кортове, пристанище, служби за сигурност и частен плаж.