Главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илон Мъск обмисля варианта да напусне работата си и да стане инфлуенсър. Това заяви той чрез съобщение в социалната мрежа Twitter.

"Обмислям да напусна работата си и да стана инфлуенсър на пълен работен ден", написа Мъск в Twitter и попита последователите си (над 64 млн. души) какво мислят.

През януари Мъск заяви по време на конферентен разговор, че очаква да бъде главен изпълнителен директор на Tesla "няколко години".

Тогава той си пожела да има повече свободно време. Известно е, че Мъск работи почти денонощно 7 дни в седмицата. "Доста е интензивно", заяви той тогава.

Наскоро той попита последователите си в Twitter дали трябва да продаде 10% от дела си в Tesla, на което получи положителен отговор. Оттогава той е продал акции на стойност близо 12 млрд. долара. Вече е продал почти 10% от притежаваните от него акции.

Все пак едва ли Мъск се е ръководил от съветите на последователите си. Той още през септември заяви, че е възможно да продава акции на Tesla.