СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви новите дестинации, до които ще можем да летим от столичната аерогара след старта на лятното разписание, което влиза в сила от 31 март.

За първи път от летище София ще има директни полети до Рига. Авиокомпания Air Baltic ще започне да лети до столицата на Латвия на 2 май. Полетите са три пъти в седмицата - вторник, четвъртък и събота.

От 3 юни още една нова авиокомпания Norwegian Air International започва да лети от София. Тя ще изпълнява полети до столицата на Финландия - Хелзинки два пъти в седмицата - понеделник и петък.

Летище Бургас подновява полетите на Ryanair и Wizz Air: Кои ще са водещите дестинации?

Летище Бургас подновява полетите на Ryanair и Wizz Air: Кои ще са водещите дестинации?

Аерогарата в Бургас ще посреща пътници с подновена настилката на пистата и светосистема

От 1 юни до 28 септември Ryanair ще изпълнява редовни полети до популярния гръцкия остров Скиатос. Те ще бъдат всяка неделя. Редовните полети превозвачът ще изпълнява и до Бристол всяка сряда и неделя.

И това лято от летище София ще оперират голям брой чартърни полети до популярни дестинации като Анталия, Бодрум, Невшехир, Кайро, Хургада, Шарм ел Шейх, Катания, Олбия, Джерба, Санторини, Енфида и др. Интересно ново предложение е и турския курорт Газипаша.

През летните месеци тази година oт летище София ще има полети до 78 редовни и 28 чартърни дестинации, които ще се изпълняват от над 30 редовни и чартърни авиокомпании, обобщиха от СОФ Кънект. И разясниха, че много от тях са планирали увеличение на броя на полетите от летище София до вече съществуващи дестинации.

Дестинациите на летище София: Топ 10 на държави, градове и аерогари

Тел Авив изпреварва Варна и Мюнхен: Кои са 10-те най-посещавани дестинации от летище София?

Нова подробна статистика показва интересни тенденции