Бил Гейтс обяви, че планира да дари "практически цялото" си състояние на своята благотворителна фондация. Създателят на Microsoft заяви, че това ще стане постепенно и с времето името му ще слиза все по-надолу в списъка с най-богати хора в света, като накрая ще изпадне от него.

В момента Гейтс е четвъртият най-богат човек в света, като според изчисление на Forbes, общото му състояние възлиза на $129 милиарда. Едва 8 души в света имат над $100 милиарда, пише CNN Business.

Мъск, Безос и Гейтс понесоха удар за $115 милиарда през последните 5 месеца

Мъск, Безос и Гейтс понесоха удар за $115 милиарда през последните 5 месеца

Заради срива на пазарите

Милиардерът не е известен с грандиозни покупки, но това не означава, че е правил някои сериозни инвестиции. Той притежава имение за $125 милиона в щата Вашингтон и къща за $43 милиона в Калифорния.

На името му има още частен самолет и колекция от автомобили. Милиардерът е смятан и за американеца с най-много притежавани земи - над 1000 кв. км. на територията на САЩ, съобщава Fox Business.

Бил Гейтс коментира, че фондацията му ще увеличи годишните си разходи от 6 на $9 милиарда до 2026 година. Това ще стане именно, след като самият той ще инвестира още $20 милиарда от личните си средства.

"В името на обществото", казва все още един от най-богатите хора в света.

Разводът "съсипа" Бил Гейтс: вече е само четвърти по богатство в САЩ

Разводът "съсипа" Бил Гейтс: вече е само четвърти по богатство в САЩ

За първи път от 30 г. той не е на първо или второ място в класацията на Forbes