Докато повечето хора работят цял живот, за да спечелят достатъчно пари, за да прреживяват, има някои, които просто се раждат богати. Деца с богати родители или необикновени способности или просто късметлии, които успяват от малки.

Някои от тях стават милионери, дори преди да навършат пълнолетие. Повечето от тях са млади холивудски актьори, но сред най-богатите деца в света има такива със забележителни качества или просто забележително богати родители.

Ето кои 10-те най-богати деца в света според класация от 2020:

10. Джейлен Бледсоу - стойност на богатството от 3,5 милиона долара.

Той е едва на 12 години, когато за пръв път започва да работи върху технологичния си стартъп, но сега е добре познат и признат предприемач.

9. Рико Родригес - 4 милиона долара

Известният актьор е деветото най-богато дете в света. Това до голяма степен се дължи на популярния сериал "Модерно семейство", в който той започва да играе през 2009 година.

8. Ел Фанинг - 5 милиона долара

Холивудската актриса и сестра на Дакота е сред най-търсените млади Участвала е във филми като "Владетелят на злото", "Купихме зоопарка" или "Странният случай на Бенджамин Бътън".

7. Джейдън Смит - 8 милиона долара

Синът на популярния американския актьор Уил Смит и актрисата Джейда Пинкет Смит вече е на осемнадесет години и заедно със сестра си Уилоу са истински звезди. Освен това и хонорарите му не са малки.

6. Абигейл Бреслин - 12 милиона долара

Американска актриса и певица, която има зад гърба си колекция от филмови и роли. Звездата й изгря особено след изпълнението й във филма на Mel Gibson Signs.

5. Валентина Палома Пино - 12 милиона долара

Дъщеря на актрисата Салма Хайек и френския милиардер Франсоа-Анри Пино. Валентина е едно от онези деца, които се просто се раждат в богато семейство, така че състоянието й сега е дванадесет милиона долара.

4. Никълъс Д'Алоизио - 30 милиона долара

Младият британец вече не дете, но стартира бизнеса си от малък. Никълъс с програмист и интернет магнат, който е известен като един от малкото млади гении. Той стана известен със своето приложение Summly за iOS, което по-късно продаде на Yahoo за 30 милиона долара.

3. Данилин Биркхед - 59 милиона долара

Тя е дъщеря на американската актриса Ан Никол Смит, която почина от свръхдоза наркотици през 2007 г., година след раждането на дъщеря си. Тогава тя наследи богатството й.

2. Нокс Джоли Пит и Вивиен Джоли Пит

Братята и сестрите са потомци на една от най-известните личности на Холивуд - Брад Пит и Анджелина Джоли. Някои ще кажат, че това е голямо богатство, други не завиждат на натиска и вниманието на медиите.

1. Принц Джордж Александър Луис - 1 милиард долара

Синът на британския принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж, Кейт Мидълтън дължи богатството си на кралския си произход.