Да създадеш компания преди малко повече от 30 години и да започнеш като малък местен производител. А за 3 десетилетия вече да си милиардер. Такава е историята на най-новият супербогаташ в Индия. 

Васудео Гоенка, който стои зад мумбайския производител в химическата индустрия Laxmi Organic Industries, вече влиза в престижния клуб, след като акциите на компанията му поскъпнаха с близо 200% след дебюта си на фондовия пазар през март, пише Forbes.

81-годишният предприемач е почетен председател на дружеството, а неговият син Рави Гоенка е управляващ директор. По-младият му син Раджев също е в управлението.

Laxmi Organic се занимава с производство в химическата индустрия, като основните ѝ клиенти са от фармацията до агробизнеса. Компанията е най-големият производител на етилацетат в Индия и седмият по големина в света.

Компанията е основана през 1989 година като започва от малък производител в сегмента, като днес доставя продукти за Близкия Изток, Европа и Китай. Една трета от приходите ѝ идват от фармацевтичната индустрия. Около 40% са от износ за Европа.