Дъщерята на президента Доналд Тръмп Иванка Тръмп и нейният съпруг Джаред Къшнър са спечелили поне 82 милиона долара през миналата година от множество външни източници на доходи, докато са били старши съветници в Белия дом.

Въпреки публичния контрол върху финансите им, се стига до конфликт на интереси, тъй като Тръмп и Къшнър са спечелили много пари, докато са били на държавни постове. Техният адвокат обаче заяви, че те са спазили всички правила.

Двойката е трупала сериозни суми по време на работата си в правителството, а се забелязват малки промени в декларираните от нея доходи.

Парите, които наследницата на Тръмп получава от дружествата с ограничена отговорност, свързани с корпорацията на президента, са преструктурирани в годишни фиксирани плащания от 1,5 милиона долара.

Иванка Тръмп печели 3,9 милиона долара от международния хотел Trump във Вашингтон и повече от 2 милиона долара от изплатени обезщетения от корпорацията на Тръмп. Нейната книга "Women who work" ѝ носи още 289 300 долара.

Къшнър обаче е пропуснал да декларира дяловете си в редица компании. Документи показват, че той не е упоменал всичките си активи. Въпреки това, той твърди, че е продал притежаваните от него дялове в различни компании преди да заеме поста си в Белия дом. Той не е част от управлението на семейната фирма за недвижими имоти Kushner Co, но има сделки на стойност 2 милиарда долара за периода 2016 - 2017 година.

Друг преглед на финансите на Къшнър сочи обаче, че все още 90% от недвижимите му имати са под негов контрол. Той е продал своята част от сградата на адрес 666 Fifth Avenue, за която милиардерът е платил 1,8 милиона долара преди. Къшнър е прибрал и 5 милиона долара от жилищен комплект в Ню Джърси, който е част от семейния бизнес.