На прага на февруари месец шефът на социалната мрежа Марк Зукърбърг добави с лекота 3 милиарда долара към нетното си богатство. Тази сума дойде благодарение на поскъпването на акциите на компанията, след като тя се затвърди като втора сила на пазара за мобилни реклами след Google.

С новото увеличение състоянието на Зукърбърг достигна почти 59 милиарда долара. Той запазва мястото си като петият най-богат човек в света в класацията на Bloomberg за милиардерите. Много вероятно е обаче с добавката от тези още три милиарда той да изпревари Амансио Ортега и да застане на четвъртата позиция.

Междувременно прогнозите са, че Facebook ще отчете печалба за последното тримесечие от 3,57 милиарда долара, което е повече от двойно на тази от година по-рано - 1,56 милиарда долара. С подобни резултати корпорацията не показва сигнали за забавяне на растежа, какъвто се очакваше от анализаторите.

От самата социална мрежа предупредиха през ноември, че растежът на сегмента на мобилните реклами може да се забави заради поставянето на лимит за максимален брой реклами, които могат да се показват на един потребител.

Въпреки това очакванията са общите приходи да нараснат до 8,81 милиарда долара за месеците между октомври и декември при 5,84 милиарда долара за същия период на предходната година.

"Смятам, че темпът на растеж ще се забави, но все пак ще остане доста висок", коментира анализаторът Майкъл Пачтър от Wedbush Securities. "Приходите през 2016 година нараснала с 57%, така че очакваме за тази година темпът да не надвишава 38%, което е също толкова впечатляващ резултат", допълва експертът.