Да, всички знаят кой е Джеф Безос, как Бил Гейтс е успял да забогатее и познават марките, които направиха Бернар Арно най-богатият европеец. Имената на много от хората, които се нареждат сред най-заможните в света, са добре известни.

Може би не чак толкова известни, но не по-малко богати са и някои династии, управляващи семейни компании в продължение на десетилетия.

От онлайн платформата HowMuch разглеждат именно кои са фамилиите, попадащи в този списък. Те разглеждат най-заможните семейства в отделните части на света и контретно тези, които попадат в топ 10.

Според изчисленията от Bloomberg Billionaires Index американската фамилия Уолтън, която управлява най-голямата търговска верига в света - Walmart, продължава да е на първо място в това отношение. Към края на миналата година нейните членове имат общо богатство от 190,5 милиарда долара.

Най-богатото семейство в света прави по $4 милиона всеки час

Най-богатото семейство в света прави по $4 милиона всеки час

25-те най-богати династии контролират $1,4 трилиона

На второ и трето място са още две американски семейства. Първото от тях е Марс. То е известно със своята "шоколадова" империя, като под неговата марка се произвеждат едни от популярните навсякъде по света десерти, като Twix и Snickers. Богатството на семейството възлиза на 126,5 милиарда долара.

С 2 милиарда долара по-малко е това на семейството зад американския индустриален гигант Koch Industries. То остава на тази позиция и след смъртта на Дейвид Кох, който управляваше дружеството заедно с брат си Чарлз. Сега негов наследник е съпругата му Джулия Кох, която се превърна в една от най-заможните жени в света.

За първи път в топ 10 влиза саудитската кралска фамилия Ал Сауд. Тя не просто дебютира в този престижен списък, но директно застава на четвъртата позиция със 100 милиарда долара. Всъщност това са официалните данни за богатството ѝ, но според Bloomberg семейството е много по-богато.

Непознатите братя милиардери, които управляват Chanel

Непознатите братя милиардери, които управляват Chanel

Те са наричани „най-тихите милиардери в модата“

На пето място са братята Жерард и Алън Вертхаймер, които са собственици на марката луксозни стоки Chanel. За тях се знае малко, но поне размерът на богатството им е ясен - 57,6 милиарда долара. След тях се нарежда друга фамилия с бизнес в индустрията - Хермес. Френското семейство има активи, изчислявани на 53,1 милиарда долара.

Ето и кои са останалите семейства, които могат да се нарекат най-богатите в света:

Снимка 461763

Източник: howmuch.com