Полиана Чу изгуби своята "титла" на най-богатата жена в Хонконг, след като нейната компания се превърна в най-зле представящото се публично дружество в Азия от началото на годината.

Популярната в региона дама успя да изгуби половината от богатството си, изчислявано на близо 12 милиарда долара към януари, след като акциите на управляваното от нея дружество - Kingston Financial Group поевтиняха рязко, съобщава Fortune.

Въпросната група управлява казина в Макао и нейните ценни книжа изгубиха значителна част от стойността си, след като от регулаторите в Хонконг предупредиха, че акциите са концентрирани в ръцете на прекалено малък брой акционери. Според официалните данни над 91% от тях се контролират от 20 души.

В началото на седмицата ценните книжа поевтиняха с 8,7%. Това е доста лоша новина за инвеститорите в Kingston Financial Group, след като през четвъртото тримесечие на миналата година цената на акциите скочи с 88 на сто.

Чу обаче вече се фокусира върху друг бизнес. Според запознати тя ще се включи в сделка за покупката на голяма част от небостъргачите в Хонконг от фирмата на Лий Ка-шин. Споразумението може да е на стойност от 5,2 милиарда долара, като с това Чу ще получи 17% от тях.

Снимка 346253

Източник: Kingston Financial Group