Гаранцията за освобождаване от затвора на 250 милиона долара на съоснователя на FTX Сам Банкман-Фрайд е един от най-големите в историята на САЩ, но това не означава, че той всъщност трябва да внесе толкова пари.

На изслушването в съда в Манхатън за освобождаване под гаранция на Банкман-Фрайд и обвинението, и защитата се съгласиха, че активите на бившия милиардер са "намалели значително". Той заяви, че може да има само 100 000 долара, пише Bloomberg.

Одобрената от съдията гаранция от 250 милиона долара е обезпечена със собствен капитал от дома на родителите на бившия милиардер в Пало Алто, Калифорния, който вероятно не струва толкова много.

Размерът на сумата съвпада с този, наложен на основателя на Colony Capital LLC Том Барак, който беше оправдан миналия месец по обвинения, че се е опитал незаконно да повлияе на политиката на САЩ като агент на Обединените арабски емирства.

Освен Банкман-Фрайд и родителите му, облигацията трябва да бъде подписана от още двама души със "значителни средства", единият от които не може да бъде роднина, заявява още съдията. Не е ясно дали Фрайд е осигурил някого за тази дейност.