Дълги години, за да печелиш добре в Уругвай е било нужно да имаш бизнес в земеделието и животновъдството. Новите технологии обаче носят промяна в тази посока и благодарение на тях малката южноамериканска страна има своя първи двама милиардери в историята.

Аднрес Бзуровски и Серхио Фогел заедно се наредиха сред най-заможните хора в света, след като техният финтех старт-ъп DLocal дебютира на борсата в Ню Йорк.

По време на първичното публично предлагане на акции (IPO) на компанията книжата ѝ поскъпнаха с 54% до 32,39 долара. Така общият дял на двамата ѝ основатели се увеличи до около 3,69 милиарда долара, показва Bloomberg Billionaires Index.

В рамките на IPO-то двамата основатели са продали повече от 5,6 милиона акции в дружеството. След него те все още притежават около 18% от фирмата.

DLocal позволява на компании, като Amazon, Microsoft и Spotify да управляват плащанията си на 29 развиващи се пазара, на които делът на банковите карти е много нисък.

През 2020 година компанията привлече инвестиции, които я оцениха на 1,2 милиарда долара. Така тя се превърна в първия еднорог в Уругвай. През април месец, след нови вложения, оценката на компанията достигна 5 милиарда долара.