Животът на известните винаги изглежда много вълнуващо отстрани с техните лъскави партита, огромни имения и яхти, неизброимо многото коли и тоалети. Всъщност обаче много от най-големите звезди в света имат проблеми с управлението на финансите си.

От музиканти, през спортисти и до актьори, понякога славата води до ненужно харчене на огромни суми. От Business Insider са събрали едни от интересните случаи в тази посока. Ето ги и тях:

Майкъл Джексън

Снимка 338965

Източник: GettyImages

Дълговете на Краля на попа към 2009 година, когато той неочаквано умира, се изчисляват на 400 милиона долара. Малко преди това неговото известно имение Невърленд му е отнето.

Харченето в огромни размери кара Джексън непрекъснато да взема заеми, много от които никога не връща. Неговото финансово положение се влошава още повече заради многобройните заведени срещу него дела. Малко преди да почине той планира да направи турне и с приходите от него да покрие задълженията си.

Никълъс Кейдж

Снимка 316579

Източник: GettyImages

Кейдж някога беше една от големите холивудски звезди, спечелил 40 милиона долара само през 2009 година. Актьорът обаче се оказва и един от най-сериозните прахосници, вложил своите милиони в имоти, автомобили и редки артефакти. През 2007 година Кейдж дори е принуден да покрие глоба от 6 милиона долара заради неплатени данъци.

Майк Тайсън

Снимка 224582

Източник: GettyImages

Шампионът печели 300 милиона долара от кариерата си, но в крайна сметка излиза на дългове за 23 милиона долара през 2003 година. Той обявява фалит, връща се в затвора и минава серия лечения. Назад в тези трудни години той дължи пари на данъчните служби в САЩ и Великобритания, на адвокати, на личния си треньор, на финансови мениджъри и много други.

50 Cent

Снимка 210824

Източник: БГНЕС

Рапарът е известен с кариерата си в музикалните среди, но печели по-голямата част от богатството си от собствен бизнес. За пръв път той се сблъсква с финансови проблеми през 2008 година, когато притежаваните от него акции се сриват. Така през 2015 година той има дългове 32,5 милиона долара и е принуден да обяви фалит.

Ким Бейсинджър

Снимка 217739

През 1989 година актрисата купува цяло градче в Джорджия за 20 милиона долара. Плановете й са там да изгради тематичен парк с атракции за туристите или филмово студио. Бързо след това обаче тя е принудена да обяви фалит и да продаде земята на голяма загуба.