Инженерният корпус на армията на САЩ в Европа започна да събира информация за потенциални инвеститори, които да изградят военни съоръжения в полигона "Ново село" край Сливен и след това да ги отдадат на лизинг на американските войски.

Обявата за събиране на предложенията е публикуваната във федералния сайт за обществени поръчки.

Тази обява е в първоначалния стадий от маркетинговото проучване на Федералния военен регистър (Част10 от процедурите), съобщава бизнес порталът на Стара Загора.

Инженерният корпус на Американската армия, подразделение Европа, изисква от кандидатите техническа информация за изграждането на военните съоръжения, където ще бъдат разположени американските военни, както и необходимите финансови средства за изграждането му.

Съоръженията ще включват сгради за живот, столови, складове, съоръжения за поддръжка,  и административни сгради, с обща площ приблизително 430 000 кв. фута, с приблизителна цена за строителство между $25 000 000 и $100 000 000 и са предназначени за отдаване под наем на Американската Армия.

Пълен списък с изискванията към сградите и съоръженията може да се изисква от Инженерният корпус на Американската армия, подразделение Европа, отдел договори.

Писмени отговори на обявата за събиране на информацията, трябва да се изпращат до 31 октомври 2006 г. на следния адрес: US Army Corps of Engineers, Europe District,
Attn: Theodore Kunzog Room 708A, Konrad Adenauer Ring 39, 65187 Wiesbaden, German