България за пръв път отива на финал на Евровизия, като според жребия Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще пеят 21-ви от 24 финалисти в събота вечер.

Букмейкърите вече ги поставиха в челната десетка, като за най-вероятно място в крайното класиране е посочено 8-мо .

В Хелзинки определиха окончателния състав на участниците в музикалния конкурс "Евровизия- 2007".

Европейските букмейкъри вече определиха и фаворитите в конкурса  - Беларус и Сърбия.

Британските им колеги пък смятат, че всички шансове за победа са на страната на Украйна, представена от травестита Верка Сердючка.

В "Евровизия - 2007" участват рекорден брой държави- 42. На финала на коцерта в събота обаче ще пеят представители на 24 държави- 14 от които попаднаха директно на финала, заради класирането си миналата година, а други 10 бяха избрани снощи с гласовете на зрителите.

Daily Telegraph постави начело в класацията Украйна, като в песента на Верка Сердючка има съчетание от текстове на немски, английски, руски и украински, като особено впечатление правят думите «Russia Goodbye» (Сбогом Русия).

Зад песента на Украйна застана и Турция, която иначе традиционно гласува за Босна и Херцеговина.

Група учени от Оксфордския университет проведоха проучване, заради мнението, че гласуването на Евровизия не е съвсем обективно. Анализът включва гласуването от конкурсите от 1992 до 2003 г.

Изводите са следните- Гърция и Кипър винаги дават максимолиен брой точки (12) един на друг, Норвегия дава своя 12-точков максимум за Швеция, Беларус винаги гласува за Русия, Великобритания пък е била най-малко благосклонна към Франция. Хърватия редовно гласува за Малта, Белгия за Холандия, а Франция за Португалия.