Министър Емилия Масларова предложи изготвяне на списък от недобросъвестни работодатели, които да не участват в разпределянето на европейските средства по програма за квалификация на служителите, а също така да имат ограничен достъп до други европрограми.

Това предложение социалният министър заяви по време на днешната внезапна проверка на случайно подбрани работни места в София.

Според социалния министър най-много нарушения по трудовите правоотношения са установени в строителството и търговията. По време на днешната проверка инспекторите от областната дирекция на Инспекцията по труда спряха работата на строителен обект в столичния квартал "Манастриски ливади".

Обектът беше с липсващи укрепително-предпазни съоръжения, които според техническия ръководител са временно премахнати заради санитарна акция.

Проверки по редовността на трудовете правоотношения ще бъдат направени и на цивилните служители във всички военни обекти у нас. Според министър Емилия Масларова в момента министърът на отбраната подготвя информацията за тези обекти.