За първи път в историята на класацията на изданието всички 400 най-богати американци са милиардери, съобщи ДПА.

Бил Гейтс е начело със състояние, оценявано на 53 милиарда долара. На втора позиция го следва гуруто в сферата на инвестициите Уорън Бъфет със състояние от 46 милиарда долара.

На трета позиция е хазартният бос от Лас Вегас, Шелдън Аделсън със състояние от около 20 милиарда долара. Според списанието той е натрупал богатство със скорост от 1 милион долара в час, откакто за първи път е публикувана класацията през 2004 година.

На четвърта позиция е основателят на"Оракъл" Лари Елисън със състояние от 19,5 милиарда долара. Следва го съоснователят на"Майкрософт"Пол Алън с богатство от 16 милиарда долара. Четирима от членовете на клана Уолтън, собственик на веригата от магазини"Уол Март", са също в челната десятка на класацията.

Това са Джим Уолтън на шеста позиция с 15,7 милиарда долара, Кристи Уолтън и семейството й на седма позиция с 15,6 милиарда долара, С. Робсън Уолтън, който също е на седма позиция с 15,6 милиарда долара, Алис Уолтън на девета позиция с 15,5 милиарда долара и Хелън Уолтън на 11 позиция с 15,3 милиарда долара.

На девета позиция измежду членовете на клана Уолтън успява да се промъкне и Майкъл Дел, собственик на компанията"Дел", със състояние от 15,5 милиарда долара. На 41 поцизия в класацията е кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг с богатство, оценявано на 5,3 милиарда долара.