До два дена "Бояна филм" излиза с открито писмо до президента, председателя на Народното събрание и до председателите на парламентарно представените партии за нарушенията, свързани с процеса на приватизация на дружеството.
Това съобщи на пресконференция изпълнителният директор на „Бояна филм" Евгений Михайлов.

От "Бояна филм" не са съгласни да се иска приватизация на дружеството, което вече две години носи печалба и не взима нищо от държавния бюджет.

За първите девет месеца на година Киноцентърът има печалба от около 200 хиляди лева, няма кредити и задължения, и не ползва държавна субсидия.

От страна на американската компания е поет ангажимент за продуциране на два български филма годишно, от договора за приватизация на Киноцентъра, става ясно, че такова условие нефигурира, заяви Михайлов.

"Ню Имидж" не се занимават с филмово изкуство, посочи Николов, а с производство на филмови продукти със съмнително естество.

От май 2004 г. не са спрели протестите на всички филмови дружества, актьори и режисьори за преустановяване на приватизационната процедура, заявиха участниците в пресконференцията, сред които изтъкнатите наши режисьори Георги Дюлгеров, Николай Волев, Маргарит Николов.

Припомняме, че на 24 януари тази година Агенцията за приватизация и Ню Имидж България ЕООД подписаха договор за приватизацията на „Бояна филм" ЕАД на стойност 6.25 млн. евро.