Приходите на българския клетъчен оператор Космо България Мобайл за първите три месеца на годината достигнаха почти 179 милиона лева или с 24% повече от същия период на 2006 г., съобщиха представители на компанията, цитирани от IDG.bg.

Нетната печалба на Глобул за тримесечието се е увеличила с 46% до 21 милиона лева. Приходите преди лихви, данъци, отчисления и амортизации за периода са надминали 69 милиона лева или с 29% повече спрямо първото тримесечие на 2006 г.

Според изпълнителния директор на Глобул Танасис Кацирубас, причините за ръста са свързани предимно с конкурентните търговски предложения и с балансираната политика на компанията в разработването на нови услуги.

През първите три месеца на годината, абонатите на договор са се увеличили с 51% спрямо същия период на миналата година и към края на тримесечието, делът им от общия брой клиенти на Глобул е достигнал 37%.

Броят на потребителите на предплатените услуги на оператора е отбелязал ръст от 24% спрямо същия период на миналата година.

През първите три месеца на 2007 г. средното месечно потребление на клиентите на Глобул е 83 минути или с 22% повече спрямо първото тримесечие на миналата година.

За сметка на това обаче средният приход на компанията от един потребител е спаднал до 18,20 лева.