Българската пивоварна компания "Каменица" АД, която е собственост на белгийския бирен гигант InBev, планира да инвестира 3.5 млн. евро в модернизирането на пивоварната си през тази година, съобщиха от компанията, цитирани от в. Дневник.

Инвестициите са част от програмата на белгийците за въвеждане на единни стандарти за работа на пивоварните си в цял свят.

Във тази връзка „Каменица" ще изгради стандартизирана система за управление на производството (Voyager plant optimisation) в завода си в Пловдив, която се очаква да допринесе за постигането на устойчив ръст на производството, заявиха от пивоварната пред бизнес ежедневника.

В инвестиционните планове на дружеството се включва и модернизиране на производствените мощности, както и обучение на служителите за работа с новата стандартизирана система за управление.

През 2006 г. „Каменица" се нареди на второ място по продажби у нас, реализирайки на пазара общо 149.54 млн. литра бира. За изминалата година компанията е произвела 147.49 млн. литра от пенливата течност.