Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова не се е отказала от идеята български пенсионери да почиват за сметка на държавния бюджет, съобщи БНР. Почивките на хората от третата възраст за сметка на държавния бюджет не получиха одобрение от проведения миналата седмица Съвет на тройната коалиция.

Масларова заяви, че ще се опита да осъществи идеята още тази година, вероятно с пари по социални програми. "Следващата година ще направим една сериозна крачка в насока да създадем възможност за профилактика и рехабилитация на хората от третата възраст", заяви социалният министър, цитирана от БГНЕС.

Тя допълни, че идеята ще се реализира за сметка на бюджета за следващата година. Според Масларова пенсионерите по никакъв начин не трябва да се чувстват излъгани от правителството.

Припомняме, миналата седмица бе лансирана идеята правителството да поеме разноските на около 5000 пенсионери, които да заминат за десет дни на море или планина от средата на септември до края на ноември тази година.

До 10-ти септември трябваше да бъдат изготвени критериите за това кои възрастни хора ще могат да се възползват от възможността без пари да отидат на курорт.

От опозицията разкритикуваха идеята като евтин и манипулативен трик на правителството, целящ да заблуди най-редовните гласоподаватели.