"Община Добрич е един от добрите примери за сериозни постижения в областта на модернизацията на администрацията. Центърът за информация и услуги в общината е сред водещите примери в административното обслужване и беше включен като добра практика в обучителния филм на МДААР „Гише с усмивка".

Това каза министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев по време на срещата си с кмета на Община Добрич Детелина Николова, при посещението си в града.

„Не случайно именно Добрич е една от трите пилотните области, включени в проекта на МДААР за създаване на интеграционна система на е-регион", допълни още министър Василев.

Е-регион включва внедряването на интегрирани информационни системи в областните и общинските администрации, създаването на модели за регионални и общински портали за интегрирани административни услуги, които да функционират в рамките на централизираната система на електронното правителство.

За модернизиране на работата МДААР е предоставило общо 48 компютърни конфигурации на администрациите в областта; през 2006 г. в организираните от министерството ИТ обучения са участвали 737, а в курсове по английски език 165 служители от област Добрич.