Днес състав на Софийския градски съд не даде ход на насрочено първото заседание по делото срещу данъчния служител Александър Ангелов и съучастника му Кирил Йовчев, които бяха задържани при спецоперация на полицията на 4 юли тази година, съобщиха от СГС.

Делото протичаше при закрити врати поради наличието на специални разузнавателни средства.

По разпореждане на председателя на съдебния състав трябваше да се проведе предварително изслушване на страните по делото, право за което дава новия НПК.

Бяха докладвани молбите на защитниците на Кирил Йовчев - адвокатите Радев и Асенов.
Радев е представил молба, че не може да присъства на днешното заседание поради избора му за член на ЦИК и целодневните му ангажименти там, съобщава News.bg.
Той моли делото да бъде насочено след провеждането на президентските избори през октомври.
Адвокат Асенов от своя страна моли за отлагане на делото заради ангажименти по друго наказателно дело в СГС по същото време.

В Софийския градски съд днес е насрочено първото заседание по делото срещу данъчния служител Александър Ангелов и съучастника му Кирил Йовчев, които бяха задържани при спецоперация на полицията на 4 юли тази година.

Припомняме, че Ангелов беше заловен от полицията с белязани 135 хиляди лева, след като е поискал от бившия шеф на "Кремиковци" Валентин Захариев 1.5 млн. лева, за да му осигури разсрочено разплащане на декларирани от него данъчни задължения.

Двамата са обвинени за взимане на подкуп в особено големи размери.

Акцията, разиграла се в разгара на лятото бе проведена с изключителната помощ и съдействие на Националната Агенция по приходите към Министерство на финансите.