КФН извърши тематична проверка на „Централен депозитар" АД относно спазване на разпоредбите на ЗППЦК и актовете по прилагането му по повод на две сделки за покупко-продажба на пода на „Българска Фондова борса - София" АД („БФБ-София" АД) на 353 284 броя акции и 127 284 броя акции или общо на 480 568 броя акции, представляващи 51,01 % от капитала на публичното дружество „Каучук" АД.

Сделките са кръстосани блокови сделки и са сключени на 04.04.2006 г. Продавач и по двете сделки е „Каучук - 97" АД, гр. Пазарджик, притежаващо контролния пакет акции в „Каучук" АД, а купувачи са съответно „Каучук България" ООД и Виктория Валентинова Цветанова.

Със запорно съобщение от 05.04.2006 г. на държавен съдия - изпълнител на Пазарджишки Районен съд (т.е. запорното съобщение е издадено, след като сделката вече е сключена на „БФБ-София" АД и подлежи на приключване от „Централен депозитар" АД), се налага запор върху 480 568 броя безналични акции от капитала на „Каучук" АД, собственост на „Каучук - 97" АД, гр. Пазарджик в полза на „Каучук - 97" АД,  сетълмент на сделките от 04.04.2006 г. не е осъществен.

След прикрлючване на проверката е установено, че няма административни нарушения, регламентирани в ЗППЦК, които да предполагат търсене на административнонаказателна отговорност на поднадзорното на КФН лице - „Централен депозитар" АД, гр. София, с оглед на което тематичната проверка на „Централен депозитар" АД е приключена с изготвяне на Констативен протокол и са отправени препоръки към Съвета на директорите.