На свое заседание, Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции на "Нео Лондон Капитал" ЕАД, гр. София.

Емисията е в размер на 40 000 000 лева, разпределени в 400 000 (четиристотин хиляди) броя обикновени, безналични, поименни, свободно-прехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 100 (сто) лева всяка. Те ще бъдат издадени от "Нео Лондон Капитал" ЕАД, гр. София в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Вписва емисията акции и дружеството като емитент във водения от КФН регистър по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН.

Предметът на дейност на дружеството е търговия, търговско представителство, посредничество, агентство на местни и чуждестранни лица в страната и чужбина, отдаване на недвижими имоти, сервизни услуги, както и всяка друга дейност, която не противоречи на нормативен акт.

Управлението се състои от Съвет на директорите в състав Красимира Вълчева Вълчева-Апостолова, Адвокатско дружество Богданов и Пенев и Георги Александров Тонков

Идноличен собственик на капитала е Ен Ейч Си Ай. Дружеството е създадено през април 2014 г. с капитал от 50 хил. лв. Адресът на упранление е район София, р-н Лозенец, ж.к. Лозенец, бул. „Джеймс Баучер“ No 103, ет. 6, ап. 11.