От Киноцентъра настояват за уволняване на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация - Тодор Николов, стана ясно по време на пресконференцията за Киноцентъра, проведена на 17 септември.

В договора с "Ню Имидж България" ЕООД няма юридически подплатени гаранции американската фирма да осигури продуцирането на не по-малко от два филма и 20 минути анимация годишно, както се иска в споразумението.

Друга причина за отстраняването на Николов е настояването, че в договора отсъства клауза, която да защити интересите на държавата за финансови компенсации от страна на купувача, в случай, че от момента на подписването до придобиването на Киноцентъра от "Ню Имидж", "Бояна филм" вече е закупила нови технически средства.

"Такива вложени средства вече има, казва шефът на "Бояна филм" Евгений Михайлов - от закупуването на оборудване за 2 млн. лв., които държавата е готова да даде като подарък на американската компания.

Оставката на Тодор Николов според ръководството на "Бояна филм" ще даде възможност ипотеката, документите за която са неизправни, да бъде обявена за нищожна.