Утре „Тера тур сървиз" ЕООД ще получи сертификат за инвеститор първи клас за инвестиционния си проект "Правец голф ризорт енд кънтри клуб".

Изпълнителният директор на БАИ Стоян Сталев ще връчи Сертификата на президента на "Агрохолд" Васил Златев, която е собственик на „Тера тур сървиз".

Инвестиционният проект на „Тера тур сървиз" ЕООД предвижда изграждането на голф комплекс с игрище с 18 дупки с пар 72, отговарящо на PGA стандартите, клубна къща и 35 ексклузивни вили и хотелски комплекс с обща застроена площ 24 500 кв. м.

Комплексът ще бъде разположен върху терен над 600 дка, вече закупен, който се намира на територията на община Правец. Закупени са и допълнителни земи с оглед на бъдещото развитие на зоната.

Инвестицията, която ще бъде реализирана до средата на 2010 г., е на обща стойност около 71,8 млн. лева. Финансирането на проекта ще се осигури със собствени средства на „Тера тур сървиз" ЕООД и „Агрохолд" АД и банкови заеми в съотношение 30:70.

Общият брой на заетите лица в комплекса ще бъде 180. Предвидени са 55000 лева за квалификацията и преквалификацията им.

Холдинговата структура „Агрохолд" АД се занимава с менажирането на фирми и управлението на участия в търговски дружества в следните области: търговия с медикаменти, производство и дистрибуция на безалкохолни напитки, хотелиерство и туризъм и други.