Една от най-престижните къщи в Милано - Villa Mondadori, беше продадена за рекордната цифра от 24 милиона евро, съобщи изданието ProntoSofia.

Въпреки името си къщата няма нищо общо с фамилията Мондадори, основателка на известната издателска къща, която днес е собственост на Силвио Берлускони. Вилата се намира в зоната Magenta и е построена през 20-те години на миналия век. Тя има площ от 2000 кв.м.

От 90-те години досега вилата беше собственост на милиардера Леонардо дел Векио, който контролира индустрията за очила Luxottica. Навремето той я е купил за 30 милиарда лири, или над 15 милиона евро днес.

Новият собственик на супервилата е 60-годишният Нино Мартире, предприемач от фармацевтичната индустрия. За повечето жители на Милано той е непознат като име. Мартире е обаче добре познат за международния джет сет.

Според  „Кориере дела сера" още се помни грандиозното парти, което той устрои до остров Капри на 65-метровата си яхта Lady Lola през 2006.

Става въпрос за сватбеното парти, което той подари на приятеля си и бизнесмен Джон Балцарини, бившият съпруг на Фиона Сваровски, с българския модел Ралица Балева, напомня вестникът. Сред гостите бяха кинозвездата Елза Мартинели. кметът на Катания Умберто Скапанини и принц Карло Джованели.

Допреди няколко години Мартире е водил доста резервиран живот.  Лоша болест, която го поваля на легло, обаче го кара да промени житейското си кредо и го подтиква да обърне нова страница в живота си. Светогледът му се променя и след като среща 30-годишната мексиканка Грейс, за която ще се жени.

Още през 2006 в интервю за италианско списание Мартире каза, че успехът на едно яхтено парти зависи 80 % от добрата му кухня. За 15-те гости на яхтата си Мартире харчи по 1500 евро на ден, за да ги нагости