Първата интерактивна телевизия /IPTV/ по оптичен кабел излиза на пазара от началото на април, след проведени тестови проби в 100 домакинства, абонати на Вестител БГ.

Новата услуга ще се предлага като част от Triple play + пакета на компанията. Широколентовата оптична технология, която използва компанията, позволява най-добрата конвергенция на телефонни, интернет и телевизионни услуги в една среда.

Потребителите ще разполагат с категоризиран списък (спорт, филми, новини и др.) за избор на желано предаване.

IPTV превръща телевизионния приемник в персонален компютър като чрез интерактивния портал позволява достъп до интернет новини в реално време, както и до друга информация /програми на телевизии, театри, кина, хороскопи, време/.

Новите пакети се предоставят от началото на април като потребителите могат да избира измежду 120 ценови комбинации.

Компанията предоставя и три основни пакета, които отчитат най-често срещания клас потребители.

Първи от новата „трипъл плей +" услуга ще могат да се възползват потребители в районите на оптичната мрежа на Вестител БГ - Манастирски ливади, Павлово, Бояна, Горна Баня, Овча Купел, Витоша, Хладилника.

Планираните темпове за изграждане на мрежата предвиждат скоро висококачествената услуга да се предоставя на потребители в София, Варна, В. Търново, Русе и Бургас.

„Вестител" БГ е лицензирана телекомуникационна компания, която гради своя собствена инфраструктура в паралел с газоразпределителната мрежа на България.

Компанията разполага със собствена оптична мрежа в София, Варна, В. Търново, Русе и Бургас. В края на ноември'2006 г. компанията пусна в експлоатация и собственото трансгранично оптично трасе София- Кулата- Солун.