В третото издание на фестивала на телевизионни и радиопрограми "Българската Европа" от 18 до 20 октомври в Русе предстоят поредица от дискусии за бъдещето на електронните медии и евроинтеграцията, съобщиха организаторите от сдружение "Европейски пространства 21".

На 19 октомври ще е обсъждането на темата "Българската евроинтеграция в огледалото на електронните медии".

На Кръглата маса ще бъдат представени резултати от мониторинг и анализ на програмите на десет български телевизии и пет радиостанции, които поставят въпроси, проблеми и перспективи от процеса на европейската интеграция на България.

Ще бъде представено и проучване сред мениджъри на електронни медии, журналисти и обществеността на образа на европейската интеграция.

За участие във фестивала на телевизионни и радиопрограми "Българската Европа" са се регистрирали 160 програми за телевизия и радио на 36 български електронни медии и независими продуценти.

Фестивалната програма включва конкурс, работилници за медийни продукти, дискусии, презентации и пазар.

На фестивала в Русе се срещат около 250 представители на гилдията на електронните медии в България - професионалисти в бранша, медийни анализатори, експерти, хора, които вземат решения.

Конкурсът във фестивала е в 13 категории. Участват близо 160 програми на 36 телевизии, радиостанции и независими продуценти от България.