80 млн. лева ще бъдат инвестирани в инфраструктурата на община Несебър през следващите две години. С тези пари ще се осигурят ток, вода и пътища за курортните селища на север от Бургас.

В района на Св. Влас, Слънчев Бряг, Несебър и Равда през активния туристически сезон живеят близо 300 000 човека, сочи статистиката.

4 млн. евро ще бъдат инвестирани в строителството на модерна електрическа подстанция край село Кошарица. Съоръжението трябва да подсили електрическата мрежа в района заради натоварването й вследствие на мащабното строителство на хотели и жилищни кооперации.

Станцията ще бъде пусната в експлоатация в началото на туристическия сезон догодина на 12 юни. От догодина започват да се правят и нови канализации, пречиствателни станции, както и да се разширяват и пътищата между курортите, информира БНТ.

За тези проекти са издействани пари от различни ведомства, включително и заложени в рамката на републиканския бюджет за 2007 година. След края на успешния туристически сезон в района на Несебър, Слънчев Бряг и Равда отново стартира активното строителство.

След затихването на интереса към строеж на нови хотели, инвеститорите вече се насочват към изграждане на сгради със апартаменти за отдих.