Старозагорската пивоварна компания „Загорка", която е част от бирения гигант „Heineken" планира да покачи цените на бирата през юни.

Това съобщи генералният мениджър на компанията Ян Дерк ван Кернебеек, цитиран от икономическия портал на регион Стара Загора.

Предстоящото повишаване на цените е вследствие на увеличението на заплатите на служителите на пивоварната, казаха още от бирената компания.

Това наше действие цели да задържи на работа високо квалифицираните служители, на които компанията държи изключително много, допълни още Кернебеек.

Първо за новите цени ще научат дистрибуторите на пивоварната, след което и медиите, тъй като такава е практиката на фирмата, заявиха още от „Загорка".

За миналата година "Загорка" регистрира печалба преди лихви и данъци от почти 6 млн.евро или с 26% повече от предходната 2005 г. Компанията е лидер по продажби на бирения пазар в страната за 2006 г. с 30% пазарен дял.

Старозагорската пивоварна притежава лиценз за търговия и производство на нашия пазар на бирените марки Heineken, Zagorka, Amstel, Ariana, Stolichno, Gold и Murphy's.