Малкото ремонтно хале на ремонтен завод "Хан Кардам" в Генерал Тошево вече е открито и приема машини, съобщи управителят на завода инж. Милен Куманов, цитиран от вестник „Добруджанска трибуна". До момента през сервиза са преминали 30 трактора. До месец предстои да се открие и голямото ремонтно хале. В него едновременно ще могат да се поправят 11 трактора и един комбайн. Така ремонтен завод "Хан Кардам" ще стане най-големият сервиз за трактори в страната. Вече действа и една мобилна аварийна група.

Екипът се придвижва с лекотоварен автомобил. Разполага със съответните инструменти и може да отстранява леки повреди по машините. По този начин не се налага тракторът да се вкарва в сервиза, защото дефектът се отстранява на място. След като бъде отворено и второто хале на завода, ще бъде разкрита и втора мобилна група, посочи инж. Куманов. От отварянето на завода досега са рециклирани и пет машини. Предлаганите от завод "Хан Кардам" трактори "Беларус" отговарят на евроизискванията и купувачите могат да участват в структурните фондове на ЕС. Вече имаме закупени машини по подмярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства", съобщи инж. Милен Куманов.

Съвместно със софийската консултантска фирма "Биоексим" ООД са защитени и над 25 проекта. Нито една от разработките ни не е върната. Одобрението на проектите ни е 100 процента. Както бях обещал, вече предлагаме и трактор "Беларус", подходящ както за строителните фирми, така и за селските стопани. Машината е с челен товарач и багерно устройство.

Тракторът "Беларус"-багер е съвместна разработка на ремонтен завод "Хан Кардам" и заводите "Алплер". Моделът може да се види на щанда на завода на 16-ото международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него" в СК "Простор". Моделът "Беларус"-багер е с много добро качество и цена без аналог. Ремонтен завод "Хан Кардам" вече разкри свои представителства в градовете Русе, Силистра, Пловдив и Разград, каза още инж. Милен Куманов. В най-скоро време в Русе ще започне и изграждането на сервизна база. Ангажиментът ни към клиентите не приключва след осъществяването на продажбите. Цялостната сервизна база на ремонтен завод "Хан Кардам" ще бъде открита след месец.