Средната цена на квадратен метър падна от 3091 на 3060 евро. За първи път жилищата са по-евтини в първи район. Най-изгодни са апартаментите в 15 район, информира „Ди Пресе" за цените на недвижимите имоти в австрийската столица Виена.

Според електронния портал FindMyHome.at  виенските жилища са изгодни за покупка, колкото никога не са били. След ясния растеж на цените при наемите и собствените апартаменти през първата половина на годината сега цените тръгнат надолу, заявяват брокери. При наемите, според изследването на електронния портал, което обхваща 6 хиляди обекта, има спад от 11,73 на 11,69 евро на квадратен метър  или около 0,3% намаление.

Най-изгодни са имотите във виенския квартал Rudolfsheim-Fünfhaus, където цената на квадратен метър е 1 626 евро. Евтини са жилищата и в Leopoldstadt - 1740 евро за квадратен метър и Ottakring - 1875 евро за квадратен метър.  

При скъпите квартали на Виена Döbling, Währing илиr Hietzing се очаква ново повишение на цените на имоти.

С близо 2% са се увеличили цените на наемите в българската столица София през първото полугодие на годината, информират от агенцията за недвижими имоти „Адрес". Средно за кв.м. наемателите са заплащали 5. 23 евро месечно. През април месец се увеличиха офертите за отдаване под наем на апартаменти ново строителство. С това предлагането на тези апартаменти се увеличи от 6% през първото тримесечие на 15% през второто. Най-търсените квартали за покупка на жилища са Люлин, Младост, Дружба, Овча купел.

Най-голямо предлагане за панелни апартаменти пазарът отбелязва в Младост 1 и Младост 4. Средно тези имоти са се продавали на цена от 960 евро за кв.м в края на миналата година и за 1100 евро за кв.м. през тази година.

С 21%  са се увеличили цените на жилищата в Люлин през първото полугодие на година, в сравнение с миналата година. Средната цена за квартала е 931 евро за кв.м.