За пазара на луксозни леки автомобили и SUV модели тазгодишното представяне на Jaguar I-Pace бе само началото. От следващата година Jaguar ще се изправи пред конкуренцията от марки като Audi, Mercedes-Benz, BMW и Porsche. Tesla също няма да стои настрана, пише CNN - компанията все още е не представила своя по-малък кросоувър Model Y, но се очаква това да се случи през 2019 година.

Междувременно Audi ще увеличи бързо гамата си от електромобили. E-Tron бе показана през септември и компанията вече събира депозити от по $1 000 за SUV модела.

Малко по-късно бе представен и E-Tron GT. Моделът ще има четири врати и спортен характер, като продажбите започва от 2020 г. От 2019 г. пък влиза в производство по-спорното SUV E-Tron Sportback.

Mercedes също показа първото си електрическо SUV тази година, като производството започва 2019 г.

Първата изцяло електрическа кола на Porsche - Taycan - ще започне да излиза от заводите в края на следващата година. Моделът ще има 600 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч от едва 3,5 секунди.

BMW също не стои настрана и вече показва на всички своето електрическо SUV, което ще започне да се продава през 2021 г. MINI, дъщерна компания на немския бранд, ще покаже своя електромобил много по-рано. Засега няма много информация за него, но продажбите ще започнат от следващата година.