Автомобилният производител Škoda разглежда България и Турция като възможни локации за бъдещия си нов завод, съобщава германското бизнес издание Handelsblatt, позовавайки се на свои източници.

Компанията, която е част от автомобилния гигант Volkswagen, планира отварянето на допълнителни производства, които да удовлетворят все по-голямото търсене на автомобилите й.

Škoda не може да се справи с търсенето

Škoda не може да се справи с търсенето

Автомобилният производител обмисля да аутсорсне част от дейността си

Фабриката със сигурност ще бъде в Източна Европа, но няма да е в Чехия, поради липсата на достатъчно кадри. "Разговорите са за България и Турция", съобщава източник от автомобилния концерн пред Handelsblatt.

Макар да се управлява от Škoda, в новата фабрика ще могат да се произвеждат автомобили от други марки на групата на Volkswagen.

Škoda печели повече от VW. И във Волфсбург са бесни

Škoda печели повече от VW. И във Волфсбург са бесни

Подбиват ли чехите продажбите на германския бранд?

Миналата година беше изключително успешна за чешката марка, която продаде рекордните над 1.2 млн. автомобила. Тя сериозно повиши печалбите си и дори "отмъкна" пазарен дял от германската си компания майка, което предизвика недоволството на профсъюзите във VW.

Решението за местоположението на новия завод се очаква да бъде взето на заседание на надзорния съвет на Volkswagen следващия петък (16 ноември), където ще бъде гласувана инвестиционната програма на компанията.