Новите модели на чешкия автомобилен производител Škoda се оказват толкова успешни, че компанията не може да се справи с търсенето, предава Reuters. Затова дъщерното на Volkswagen дружество обмисля да аутсорсне част от производството.

Търсенето на новите SUV модели може да повиши производството от 1,2 милиона автомобила сега до над 2 милиона през 2025 г., съобщиха от Škoda.

Компанията вече обяви, че ще част от производството на новия Karoq ще бъде в завода в северозападния германски град Оснабрюк. В него се сглобява и SUV модела на Porsche - Cayenne.

Škoda вече ще се прави и в Германия

Škoda вече ще се прави и в Германия

Чешкият бранд не смогва да отговори на търсенето на новия Karoq

Миналата седмица Бернд Острерлох, директор във Volkswagen, заяви, че дори и този ход няма да разреши проблема на Škoda. Чешкият производител измести Audi в голямото семейство и вече е втората най-печеливша компания след Porsche.

Самите Škoda също признават, че неизползваният капацитет на VW няма да успее да покрие търсенето, което надвишава производството дори и през тази година.

Škoda печели повече от VW. И във Волфсбург са бесни

Škoda печели повече от VW. И във Волфсбург са бесни

Подбиват ли чехите продажбите на германския бранд?

Големите автомобилни производители, включително "големите три" от Германия - VW, Mercedes-Benz и BMW, използват производители по договор като Magna или финландската Valmet Automotive.

Последните ще наемат нови 1 000 души тази година, за да успеят с поръчките за Mercedes GLC и A-class.

Окончателното решение ще бъде взето от борда на Škoda през ноември.

Нов рекорд за Skoda: Над 1,2 милиона продадени коли

Нов рекорд за Skoda: Над 1,2 милиона продадени коли

Най-търсеният модел за 2017-а е Octavia