BMW представи актуализирания флагмански кросоувър X7. Най-големият автомобил на баварската марка е получил значителни промени в екстериора и интериора, както и подобрена техническа характеристика.

Рестайлингът X7 може да се различи от своя предшественик благодарение на сложната двустепенна предна оптика. По-горе са тесните раздвоени LED блокове, които изпълняват функциите на дневни светлини и динамични пътепоказатели. Под тях се намират основните секции на матричните фарове.

Освен това кросоувърът получи нови задни светлини, модернизирани брони, както и джанти с различен дизайн.

Снимка 570580

Източник: BMW

Що се отнася до интериора, има нов дигитален преден панел BMW Live Cockpit Plus, който комбинира 12,3-инчов виртуален инструментален панел с 14,9-инчов сензорен мултимедиен дисплей в едно устройство.

Друга важна промяна беше премахването на традиционния селектор на скоростната кутия, който беше заменен от малък електронен превключвател, разположен до въртящата се "шайба" на системата за избор на режим на шофиране iDrive.

Всички двигатели на BMW X7 вече са интегрирани с мека хибридна система с 48-волтов стартер-алтернатор, осигуряващ допълнителни 12 к.с. и 200 Nm въртящ момент при силно ускорение.Както и преди, базовият двигател е 3,0-литров турбодизел с максимална мощност от 352 к.с. и 720 нютон метра. В същото време бензиновата версия на X7 xDrive40i получава значително подобрена редово компресирана "шестица", чиято мощност е увеличена до 380 сили и 520 Nm, което е с 41 сили и 70 Nm повече в сравнение с предшественика.

На върха на гамата остава същият 4,4-литров Twin-turbo V8 бензинов агрегат, развиващ 530 к.с. и 750 Nm (индексът на версията е променен от M50i на M60i). Двигателят позволява на големият кросоувър да достигене до първите 100 км/ч за 4,7 секунди.

Производството на обновеното BMW X7 ще бъде пуснато в американския завод на баварската марка в Спартанбург (Южна Каролина, САЩ). Глобалните продажби на автомобили трябва да започнат през есента на 2022 година.