Китайският автомобилен производител Chery и технологичният гигант Huawei се обединяват, за да създадат нов автомобилен бранд Luxeed. Със създаването на новата марка Luxeed, двете компании планират да се разработват и произвеждат електрически превозни средства, съобщава сайтът Autohome.

Първият модел, роден под новата марка ще бъде седанът Luxeed EH3. Новостта получи спортен дизайн, оптика, комбинирана в един елемент с помощта на LED лента, прибиращи се дръжки на вратите, лазерен далекомер на покрива, спирачки Brembo и широки арки на колелата. 

Huawei отговаря за софтуера. Автомобилът ще бъде оборудван със система за интелигентно шофиране ADS 2.0, гласов асистент, 11 камери по цялото тяло, три радара, круиз контрол и операционна система HarmonyOS 4, базирана на чипа Qualcomm Snapdragon 8295.

Luxeed EH3 е построен на платформата Chery E0X, която споделя със седана Exeed Sterra ES и кросоувъра Exeed Sterra ET. 

Техническите характеристики на Luxeed EH3 все още не са оповестени. За сега е известно само, че моделът ще получи акумулаторна батерия, която осигурява запас от мощност с едно зареждане за автономен пробег до 700 км. Цената на автомобила ще започне от 200 000 юана (приблизително 30 хил. долара).