Tesla е в топ три в списъка на най-произвежданите американски автомобили. Производителят на електромобили има два от трите най-произвеждани коли, според American Made-Index на Cars.com.

Електромобилът Tesla Model 3 се класира под номер 1 с най-масово американско производство според индекса. Това е първият път, когато електрическо превозно средство заема първото място. В топ три попада и Модел Y на Tesla.

Неотдавна друго проучване показа, че Model 3 на Tesla е най-търсеният електромобил в света. Това стана ясно от данни на застрахователната компания Comparethemarket. Списъкът събира 10-те най-популярни електромобила.

От 155 района, включени в проучването, 94 от тях са търсили най-много Tesla model 3, а моделът Tesla Model X е на второ място (27 държави). Nissan Leaf е трети с едва 8 държави. Методологията на изследването използва данни от търсачката на Google. В класацията не са включени хибриди, а само електромобили.

В Европа Model 3 е на първо място за повечето страни, включително за България. Има малки изключения - Renault Zoe е най-търсеният електромобил в Португалия, Румъния. Турция предпочита Renault Twizy.