Шефът Tesla Илън Мъск представи специална версия на обновения електрически автомобил Model S, наречен Plaid. Според сайта InsideEVs първите 25 екземпляри от новата още по-спортна модификация на модела вече са доставени на клиентите. Цените на лифтбека започват от 129 990 долара.

Машината е оборудвана с общо три електродвигателя, като общата мощност на автомобила е 1020 конски сили. Ускорението до скорост от сто километра в час отнема само 2 секунди. Максималната скорост на електрическа кола е 321 км в час. Plaid също така има най-ниския коефициент на съпротивление от всеки сериен автомобил при 0.208 Cd. 

Автономният обхват за движение на електрическия лифтбек е 627 километра. Като можете да попълните заряда на батерията за 300 километра пробег за 15 минути.

Лифтбекът Model S, който влезе в поточната линия през 2012 г. и все още се произвежда и днес, премина през програма за обновяване в края на януари 2021 г. Кросоувърът Model X получи идентични промени. Основните промени се случиха в интериора на автомобила. Актуализираният електрически автомобил получи 17-инчов дисплей с резолюция 2200 × 1300. Благодарение на мощен бордов компютър, можете да играете повечето модерни игри на екрана.

По-рано стана известно, че Tesla реши да се откаже от пускането на най-високата модификация Plaid + на обновения електрически модел Model S. Тя трябваше да бъде най-голямата и мощна версия на този електромобил. Според собственика и шеф на Tesla Илон Мъск тази версия "не е необходима, тъй като обичайният Plaid е достатъчно добър".