Вече има победител в надпреварата за първия електрически пикап. Може и да е изненадващо но това не Tesla, Ford или General Motors, а компанията Rivian.

Първият пикап на производителя, наречен R1T, е построен в завод на Mitsubishi в Нормал, Илинойс, съобщи в туитър изпълнителният директор на компанията. Той ще се доставя във всички щати в САЩ.

Клиентите могат да купуват превозните средства само онлайн, защото все още няма налични шоуруми, за да тестват автомобила. Цената на R1T е 73 000 долара.

Въпреки че популрността на електромобилите продължава да расте, електрическите пикапи досега бяха само планове и обещания от страна на производителите и особено от страна на Tesla.

Компанията на милиардерът Мъск очаква да завърши първия си пикап Cybertruck до края на тази година, въпреки че масовото производство ще започне едва през 2022 г.

Електрическият пикап Hummer на GM и електрическите версии на Chevrolet Silverado и GMC Sierra трябва да излязат през 2022 г.

За Rivian е значителен успех, че успя да бъде първият на пазара със свой електрически пикап, смята главният редактор на AutoTrader Брайън Муди.

"Електрическите пикапи са на почит в момента. Те ще имат предимството на пазара, но с течение на времето да бъдеш считан за най-добрия ще бъде по-важно", допълни още той.

Rivian обаче ще е изправен пред много предизвикателства, опитвайки се да се конкурира с Ford, GM и Tesla без да има шоуруми, където купувачите могат да видят превозните им средства и да се уверят в техните предимства.